Öncelikle tavuk göğsünü haşlayarak, suyunu derin bir kaba boşaltın. Daha sonra üzerine tavuk göğsünü didikleyip ekleyin. Daha sonra üzerine suyu ekleyerek kaynaması için ocağın üzerine alın. Daha sonra kaynayan suyun içine tel şehriyeleri içine atarak karıştırın. Daha sonra ayrı bir kabın içine limon suyunu ve unu ekleyip iyice çırpın. Daha sonra çorbada topaklanma oluşmaması için çorbaya yavaş yavaş katarak diğer bir yandan çorbayı iyice çırpın.
Çorba pişmeye yakın bir kıvama gelince tuzu, karabiberi, naneyi ve pul biberini ekleyin. Yaklaşık olarak bir 5 dakika kadar bu şekilde kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Bu çorba vücudun beyaz kan hücrelerini arttırdığı için soğuk algınlığına karşı da oldukça etkilidir. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirerek, bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudun direncini arttırır ve soğuk algınlığı için ideal bir çorbadır.
Soğuk algınlığı çorbasını sıcak olarak tüketin.
Afiyet olsun.