{ "title": "7 Aylık Bebek Soğuk Algınlığı", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/7-Aylik-Bebek-Soguk-Alginligi-12.jpg", "date": "21.01.2024 05:39:03", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "7 Aylık Bebek Soğuk Algınlığı, Bir yaşını doldurmamış olan bebekler vücut gelişimlerini henüz tamamlayamadıkları için birçok hastalığa maruz kalırlar. Bu nedenle bağışıklık sistemleri tam gelişmemiş olduğundan vücut dirençleri de oldukça düşük olur. 7 aylık bebek soğuk algınlığı geçirdiği zaman bunun soğuk algınlığı olup olmadığını anlamak bebeğin davranışlarından ve ağlamalarından kolaylıkla anlamak mümkündür. Eğer soğuk algınlığı ilerlemiş ise bu şikâyetlerin yanı sıra ateşlenir ve burunları akmaya başlar. 7 aylık olan bebek kolaylıkla virüs kapabilir. Çünkü farkında olmadan eline geçen her şeyi ağzına veya burnuna doğru götürmeye çalışır. Aslında bu durum bebeğin dış dünya ile olan iletişimdir. Her şeyi tadarak tanımaya çalışır. Bebeğin bu davranışı mikroplara karşı savunmasız ve açık olduğunun göstergesidir.

7 Aylık Bebek Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

7 aylık bebek yavaş yavaş gelişimini tamamlar. Ancak yine birçok mikro organizmalara karşı savunmasızdır. Bu nedenle özellikle kış aylarında ve sonbahar aylarında havaların değişmesi ile olumsuz hava şartlarından en çok bebekler etkilenir. Bebekleri sürekli olarak dışarı çıkarmak veya sürekli olarak soğuk algınlığına yakalanacak korkusu ile evin dışına çıkarmamak, bebeğin virüs kapmasına ve enfeksiyona dönüşme ihtimali arttırır. Bu nedenle 7 aylık bebek soğuk algınlığı ile karşı karşıya kalmaması için, bebeği sürekli olarak nemli ortamlarda tutmaya çalışılmalıdır. Bebeğin odası 15 dakika boyunca havalandırıp bebeği odasına öyle olmak gerekir.

7 aylık bebek soğuk algınlığına yakalandığı zaman burnu kapanmaya başlar ve rahat bir nefes alamaz. Bu nedenle bebeğin kaşlarının üzerine ve başına hafifçe baskı yaparak masaj yapılmalı ve sinüzit kanalları esnetilmeye çalışılmalıdır. Doktorlar bu aylardaki bebeklerin burun kanallarını açmak ve bebeğin rahat nefes almasını sağlamak amacı ile buhar uygulaması yaparak bebeği rahatlatmaktadır. Bu nedenle doktor denetiminde buhar verilebilir.
" } ] }