{ "title": "Bebeklerde Soğuk Algınlığı İlaçları", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/Bebeklerde-Soguk-Alginligi-Ilaclari-96.jpg", "date": "20.01.2024 16:35:11", "author": "okşan yalçın", "article": [ { "article": "Bebeklerde Soğuk Algınlığı İlaçları; Bebeklerde soğuk algınlığı yetişkinlerde olduğu gibi genellikle kış aylarında görülür. Soğuk algınlığı virüsle bulaşan bir üst solunum enfeksiyonudur ve bebeklere de yetişkinlerden bulaşmaktadır. Özellikle de 1-12 aylık dönemlerde bebeklerin hasta olan insanlardan uzak tutulması gerekmektedir. Bebeklerin grip, soğuk algınlığı, nezle, üşütme gibi hastalıklara yakalanması gelişimlerini de olumsuz etkilemektedir.

Bebeklere soğuk algınlığı nasıl bulaşır?

Hava yoluyla; hapşırarak veya öksürerek hava yoluyla bebeğin hastalanmasına neden olabilir.

Temas yoluyla; hasta olan kişilerin bebeğe dokunması veya bebeği öpmesi yoluyla bebek enfeksiyon kapabilir.

Dokunma yoluyla; virüsler canlılığın olmadığı alanlarda uzun süre işlevlerini kaybetmeden yaşayabilirler. Canlı bir hücreye girdikleri zaman faaliyete geçen virüs dokunma yoluyla bebeğe bulaşabilir.

Bebeklerde soğuk algınlığı belirtileri nelerdir?
Bebeklerde soğuk algınlığında ne zaman doktora gidilmeli?
Bebeklerde soğuk algınlığı ilaçları nelerdir?

Calpol; Genellikle hafif ve orta dereceli ağrı ya da ateş durumlarında tercih edilen ilk ilaçtır. Bebek ve çocuklarda soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlarda, diş çıkarma dönemlerinde kullanılabilir. Kullanımı 3 ay ve 6 yaş arası çocuklar içindir. Doktorunuzun onayı ile nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Doktorunuzun tavsiyesi olmadan 3 günden fazla kullanılmaması gerekmektedir.

Dolven; İltihap giderici, ağrı kesici bir ilaçtır. 6 aylık ve üzeri çocuklarda ağrı ve ateşle birlikte görüle soğuk algınlığı, grip, diş çıkarma gibi durumlarda kullanılabilir. İlacı her kullanımda çalkalayınız ve doktorunuz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanınız.
" } ] }