{ "title": "Bebeklerde Soğuk Algınlığı Şurubu", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/Bebeklerde-Soguk-Alginligi-Surubu-59.jpg", "date": "20.01.2024 10:34:20", "author": "Mutlu Çalış", "article": [ { "article": "Bebeklerde Soğuk Algınlığı Şurubu, bebekler bağışık sistemleri gelişmediği için hastalığa yakalanma ihtimalleri yüksektir. Özellikle soğuk algınlıkları bebeklerde sıklıkla görülür. Bebeklerde soğuk algınlığı olarak kullanılan şuruplar genellikle ateş düşürücü, ağrı kesici ve solunum yollarını açıcı amaçlı kullanılmaktadır.

Bebeklerde Soğuk algınlığında kullanılan ilaçlar
Bebeklerde soğuk algınlığı şurupları çeşitli olup, bu ilaçlar soluk borusu iltihabı, farenjit, sinüzit gibi üst solunum yolları enfeksiyonları ile görülen burun akıntısı, burun tıkanıklığı, gözlerde sulanma, hapşırma, baş ağrısı, boğaz ağrısı, hapşırma, ödem, ateş ve vücut ağrılarının giderilmesinde kullanılır.

Forza pediatrik şurup ile gerakon şurubun kullanım amaçları aynı olup; genellikle gripte, soğuk algınlığında, yüksek ateş ve öksürükte kullanılır. Kongest şurup genellikle yüksek ateş ve burun akıntılarında kullanılır. Oledro, ıburamin ve paranox cold ilaçları aynı etkiye sahip olup genellikle vücut ağrılarında, yüksek ateşte, sinüzit, burun akıntısında, ödemde ve iltihaplanmalarda kullanılır. Coldaway plus ise burun akıntısı, göz sulanması, sinüzit, farenjit, ateş ve baş ağrısında kullanılır. Bu ilaçlar kesinlikle bir hekim reçetesi dahilinde kullanılmalıdır. Aksi taktirde yan etkileri olabilir.

Bebeklerde soğuk algınlığı şurubu yan etkileri nelerdir?
Bebeklerde soğuk algınlığı ilaçları hekim kontrolünde uygun doz ve ölçüde kullanılmalıdır. Uygun dozda kullanılmayan ilaçlar tedaviyi iyileştirmede etkili olamayıp, aksine daha farklı semptomlar ortaya çıkabilir. Buda bebeğinin hayatını tehlikeye sokabilir. Bebeklerinize hekimin tavsiye etmediği soğuk algınlığı ilaçlarını kullanmayınız. Bu ilaçlar yan etkileri ölümcül sonuçlar doğurabilir.

" } ] }