{ "title": "Geçmeyen Soğuk Algınlığı", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/Gecmeyen-Soguk-Alginligi-12.jpg", "date": "19.01.2024 15:01:37", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Geçmeyen Soğuk Algınlığı, Havaların soğuması ile kapalı mekanlarda geçirilen zamanların artması şikâyetleri, belirtileri artan hastalıktır. Çeşitli virüslere bağlı olarak ortaya çıkan enfeksiyonel bir hastalıktır.

Geçmeyen Soğuk Algınlığı Belirtileri Nelerdir?
Geçmeyen Soğuk Algınlığının Tanısı Nasıl Konulur?

Geçmeyen soğuk algınlığı ortalama olarak bir haftada geçen bir hastalıktır. Sadece vücut direnci düşük, bağışıklığı zayıf olan kişilerde bu süre uzayabilir. Fakat virüs vücudun diğer bölümlerine yayıldı ise kulak iltihabı, sinüzit ve bronşit gibi hastalıkları beraberinde getirir. Öksürük süresi uzadıysa akla ilk gelen sinüzit olur.

Geçmeyen soğuk algınlığı beraberinde orta kulak iltihabı, tonsilit ve bronşit pnömoni gibi hastalıkları getirir. Bu gibi nedenlerden dolayı eğer hastalık süresi uzadı ise daha ciddi sıkıntıları önlemek için doktora muayene olmak ertelenmemelidir.

Geçmeyen Soğuk Algınlığı İlaç Tedavisi Nasıl Yapılır?

Soğuk algınlığı hastalığında geç ilaç tedavisi bir etki yapmaz. İlaçlar kullanıldığı zaman sadece geçici rahatlama hissi oluşturur. Hastalığın başlama aşamasında kullanılan ilaçlar etkili olacaktır. Antibiyotikler soğuk algınlığı tedavisi için kullanılmaz. Antibiyotikler sadece hastalık esnasında bakteriyel komplikasyon varsa tercih edilir.

Soğuk Algınlığını Önlemek İçin Ne Yapılmalı?
" } ] }