{ "title": "Soğuk Algınlığı Başlangıcı", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/Soguk-Alginligi-Baslangici-36.png", "date": "20.01.2024 11:02:48", "author": "derya han", "article": [ { "article": "Soğuk algınlığı başlangıcı, doğru tespitler yapılarak erken müdahale de bulunulur ise kişiyi yatak döşek hasta olunmaktan kurtulunacaktır. Soğuk algınlığı viral bir hastalıktır ve üst solunum yolunu etkiler. Bulaşıcı bir hastalık olan soğuk algınlığı ilerlemesine halinde virüslerin vücut direncini düşürmesine neden olarak daha ileri hastalıklara davetiye çıkarabilir. Soğuk algınlığı başlangıcı yaşayan insanların yüzde yirmi beşi kadar civarında bağışıklık sistemlerinin farklı çalışması neticesinde belli başlı belirtiler görülmeyebilir. Fakat soğuk algınlığı ciddi bir boyut çizgisinde ilerliyorsa çok farklı sonuçlara da neden olabilir. Akut bronşit zatürre sinüzit bakteriyel sinüzit gibi durumlar bunlar arasında yer almaktadır. Menenjit ise en son nokta olarak da yine soğuk algınlığı başlangıcının neden olabileceği bir hastalıktır.

Soğuk algınlığı başlangıcı nasıl önlenir? Bunun için öncelikli olan kendimizi diğer soğuk algınlığı başlangıcı yaşayan kişlerden korumaktır. Bu kişiler ile yapılacak olan yakın temas neticesinde hasta olabilme ihtimali artar, hasta olunmasa dahi virüs vücut içerisine giriş yapabilir. Soğuk algınlığından korunmak için bağışıklık sisteminin her zaman güçlü olması gerekmektedir. Bu nedenle de bağışıklık sistemine her zaman güç kazandıracak vitaminler ve besinler kullanılmalıdır. Sağlıklı ve kaliteli beslenmek bu hususta oldukça çok önemli bir etkendir. Öksürürken ya da hapşırırken mendil kullanmak bakterilerin etrafa yayılmasına engel olur kullanıldıktan sonra mendil atılmalı ve eller yıkanmalıdır. Günlük yaşam alanları her zaman temiz tutulmalıdır. Özellikle dışarıda ve eller yıkanmadı ise yüze ağza çok fazla dokunulmamalıdır.

Soğuk algınlığı başlangıcı belirtileri nelerdir? Boğaz kuruluğu boğaz ağrısı hapşırık öksürük hafif ateş boğuk bir ses burun tıkanıklığı iştahsızlık göz kızarıklığı, yorgunluk kas ve eklem ağrıları, titreme üşüme ateşlenme soğuk algınlığı başlangıcı arasında görülen belirtilerdir. Hastalık bol bol sıvı tüketilerek tedavi edilebilir. Bunların yanında hasta olabildiğince dinlenmelidir. Bu syede vücut direncini yeniler ve bağışıklı sisteminin kuvvetlenmesine etki eder. Soğuk algınlığı başlangıcı için doktorun da tavsiye edeceği antibiyotik, vitamin, ağrı kesici gibi birtakım ilaçlar kullanılabilir. Normal bir hastalık yaklaşık on gün sürer bu durum bazen üç haftaya kadar devam edebilir. Eğer bu durumdan daha uzun bir zamandır soğuk algınlığı yaşanıyorsa mutlaka nedenlerinin araştırılması için doktora başvurulmalıdır.
" } ] }