{ "title": "Soğuk Algınlığı Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/Soguk-Alginligi-Bitkisel-Tedavi-15.png", "date": "20.01.2024 10:23:27", "author": "dudu yıldız", "article": [ { "article": "Soğuk algınlığı bitkisel tedavi, özellikle sonbahar ayından itibaren sıklıkla karşılaşılan şikâyetler içerisinde yer alan soğuk algınlığının giderilmesi için birçok yöntem bulunmaktadır. Öncelikli olarak doktora giderek gerekli kontrollerin yapılmasının ardından soğuk algınlığı için verilecek uygun ilaçlar ile tedavi edilmesi sağlanır. Bu süreç içerisinde kişinin boğaz bölümünde tıkanıklık, öksürük, soğuk algınlığına bağlı halsizlik gibi problemler yer alırken; tedavinin yapılması için alternatif tıp içerisinde bulunan bitkilerin kullanıldığı da belirtilmektedir. Soğuk algınlığı başladığı zaman uygulanacak yöntemler sayesinde kolayca bu hastalığın belirtilerinden kurtulmak mümkündür. Soğuk algınlığı için doğada yer alan birçok bitki bulunmaktadır. Şimdi bunlardan bahsedelim.

Soğuk algınlığı için bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Kekik, doğada yer alan bitkiler içerisinde bulunan kekiğin soğuk algınlığı üzerinde birçok faydası bulunduğu belirtilmektedir. Ayrı bir aroması ve farklı bir tadı olan baharatlar içerisinde yer alan kekiğin mikrop yok etme özelliği bulunmaktadır. Ayrıca içerdiği bileşenler sayesinde balgam söktürücü özelliği de bulunur. Üst solunum yolları enfeksiyonu, soğuk algınlığı, grip problemlerin giderilmesine fayda sağladığı belirtilir. Kekik vücutta bulunan enfeksiyonların giderilmesine fayda sağlarken; burun, boğaz, geniz gibi bölümlerde bulunan tıkanıklığın giderilmesinde fayda sağlar.

Zencefil, içerisinde bulunan bileşenler sayesinde soğuk algınlığının giderilmesine fayda sağlar. Soğuk algınlığı problemlerinde kullanılan bitkiler içerisinde yer alır. Mide problemlerinin giderilmesine fayda sağladığı belirtilirken; özellikle öksürük, burun tıkanıklığı, burun akıntısı gibi problemlerin giderilmesinde son derece etkili olarak kullanılır. T.

Sarımsak, soğuk algınlığı problemlerin giderilmesi için kullanılan yöntemler içerisinde yer alır. Sarımsağın birçok hastalığa şifa olduğu belirtilirken özellikle soğuk algınlığının geçmesinde birebir etkili olduğu belirtilmektedir. Vücutta bulunan enfeksiyonların giderilmesine fayda sağlarken; üst solunum yolları sisteminin görevini yerine getirmesine destek olduğu belirtilir. Çiğ sarımsağın günlük tüketilmesi oldukça fayda sağlarken; sarımsağı çiğ olarak tüketemeyenlerin yutarak faydalanması mümkündür. Sarımsağın bal ile karıştırılarak tüketilmesi soğuk algınlığı problemlerinin giderilmesinde oldukça etkilidir.

Ekinezya, soğuk algınlığı ile savaşan bitkiler arasında yer alan ekinezya vücutta bulunan bakterilerin giderilmesinde etkili olduğu belirtiler. Genellikle sonbahar aylarında hemen hemen her evde bulunan Ekinezya çayı ile soğuk algınlığı problemlerin giderilir. Boğazda bulunan tıkanıklık, burun akıntısı, boğaz şişmesi, nefes daralması bulunan kişilerin sıklıkla kullandığı ve fayda sağladığı bitkiler arasında yer alır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağladığı belirtilir.

Meyan kökü, soğuk algınlığı problemlerin giderilmesinde kullanılan bitkiler içerisinde yer alır. Özellikle boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, boğaz enfeksiyonlarının giderilmesinde birebir etkisi bulunurken; bu bölgede bulunan ağrıları hafifletme özelliği bulunur. İçerdiği iyileştirici özellik sebebiyle birçok fayda sağlarken; düzenli kullanılması soğuk algınlığı problemlerinin giderilmesinde oldukça etkili olur.

Nane, içerdiği bileşenler sayesinde soğuk algınlığı problemlerinden geçmesinde son derece etkilidir. Geçmişten günümüze kullanılan yöntemlerin ilk sırasında yer alır. Özellikle naneli limonlu ile kaynatılarak tüketilmesi üst solunum yolları enfeksiyonunun geçmesine yardımcı olurken; buna bağlı oluşan soğuk algınlığının giderilmesine fayda sağlar. İçerisinde bulunan mentol sayesinde balgam söktürücü özelliği bulunurken; nefes daralması problemi yaşayan kişilerde inanılmaz etkiler yarattığı belirtilir. Bu bölümlerde oluşan ağrıların giderilmesine fayda sağlarken, boğaz yumuşatma ve yatıştırma özelliği bulunur. Soğuk algınlığı bitkisel tedavi yöntemlerini denemelisiniz.
" } ] }