{ "title": "Soğuk Algınlığı Burun Akıntısı", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/Soguk-Alginligi-Burun-Akintisi-47.jpg", "date": "19.01.2024 22:52:41", "author": "Sedef", "article": [ { "article": "Soğuk algınlığı burun akıntısı: İnsanların çok sık yakalandığı hastalıklardan bir tanesi de soğuk algınlığı ve grip gibi kış mevsimi hastalıklarıdır. Tabi bu hastalıklar sadece kışın olacak diye bir şey yoktur. Çünkü sadece soğuk havalardan dolayı soğuk algınlığı gerçekleşmez. Hijyen ve temizlik eksikliği, mevsimsel geçişler ve uygun havalara göre giyinme olmadığı zamanda bu hastalıklar oluşabilir. Üstelik sadece yetişkinlerde değil küçük büyük hatta yeni doğanlarda bile soğuk algınlığı meydana gelebilir. Her insanda farklı nedenlerde oluştuğu gibi farklı belirtiler vererek ortaya çıkmaktadır. Örneğin soğuk algınlığı burun akıntısı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk, yüksek ya da hafif ateş, iştahsızlık, tiksinme hissi gibi belirtiler verecek şekilde de ortaya çıkabilir.

Genel olarak grip ve nezle gibi diğer hastalıklar ile ortak özellikler taşır. Ayrıca bulaşıcı bir hastalık olan soğuk algınlığı burun akıntısı olan kişiye yakın temasta bulunulması sakıncalı bir durumdur. Çünkü karşıdaki kişiye de bulaşarak hastalık yayılmış olur.

Soğuk algınlığı burun akıntısı nedenleri ve belirtileri nelerdir?

İlk olarak soğuk algınlığı burun akıntısı her insanda görülmekle birlikte sıkça karşılaşılan hastalıklar arasında yer alır. Soğuk algınlığı burun akıntısına neden olan birçok etmen vardır ve bu etkenler kişiden kişiye değişmektedir. Soğuk algınlığı burun akıntısına neden olan etkenler;
Soğuk algınlığı burun akıntısının belirtileri; Öncelikle bu tür hastalar her insanda farklı belirtiler verebilir. Kimi insanlarda soğuk algınlığı burun akıntısı ya da ateş ile başlarken kimi insanlarda hafif öksürük ve soğuk terlemeler görülmektedir. Bunun yanında sinüziti olan bir kişinin baş ağrıları daha fazla olur, ateş, kişi yemek yemez, su içmez, halsiz, bitkin ve yorgun hisseder.

Soğuk algınlığı burun akıntısının tedavisi nasıl yapılır?

Öncelikle bol bol istirahat etmelisiniz. Bu tür mevsimsel hastalıkların en büyük ilacı dinlenmekten geçmektedir. Bunun yanında bol bol C vitamini almak ve bol sıvı tüketmek soğuk algınlığı burun akıntısına iyi gelir. Ayrıca sıcak sıcak kuşburnu, nane limon, ıhlamur gibi bitkisel çayların tüketimi de hastalığınıza iyi gelir. Eğer hastalığınız sizi oldukça rahatsız ediyor ve kendinizi de çok kötü hissediyorsanız o zaman mutlaka bir hastaneye gitmelisiniz. Doktorunuzun vermiş olduğu ilaçları düzenli ve saatinde almalısınız. Eğer kendinizi dikkat eder ve ilaçlarınızı da düzenli bir şekilde kullanırsanız en kısa sürede iyileşir ve ayağa kalkarsınız.
" } ] }