{ "title": "Soğuk Algınlığı Çorbası", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/Soguk-Alginligi-Corbasi-59.jpg", "date": "20.01.2024 01:37:56", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Soğuk Algınlığı Çorbası, En çok kış aylarında ve sonbaharda tüketilen sıcak bir çorbadır. İnsan vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirerek virüslere karşı ve mikroplara karşı kişiyi korur. Soğuk algınlığına neden olan enfeksiyonlardan vücudu korumak için vücut direncini arttırmak gerekir. Aksi halde direnç zayıflar ve halsizlikle kişiyi bitkin düşürür. Bu nedenle soğuk algınlığı çorbası ile kişinin bağışıklık sistemi güçlendirilmeye çalışılır. Soğuk olan havalarda vücudun savunma mekanizması zayıflayarak etkisiz hale gelir. Bu nedenle virüsün vücuda girmesine engel olamaz. Soğuk algınlığı çorbası sayesinde vücudun savunma mekanizması güçlenerek vücuda giren virüsler ter yolu veya idrar yolu ile dışarı atılır.