{ "title": "Soğuk Algınlığı Hapı", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/Soguk-Alginligi-Hapi-57.jpg", "date": "20.01.2024 14:23:58", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Soğuk Algınlığı Hapı, soğuk algınlığı üst solunum yollarında virüs kaynaklı bir enfeksiyon hastalığı olup bulaşıcı bir rahatsızlıktır. Soğuk algınlığında viral nedene bağlı semptomlar akut ve sınırlayıcıdır. Soğuk algınlığına sebep olan virüsler antibiyotiklerden etkilenmezler. Soğuk algınlığı olarak adlandırılan hastalıklara akut rinit, enfeksiyöz rinit, burun nezlesi, burun ve boğaz mukozasının inflamasyonu, yutak iltihabı, farenjit, larenjit ve bronşlar ile ilgili sorunlar. Soğuk algınlığının çıktığı bölgeye göre, semptomlar ayrı ayrı ya da bir arada görülebilmektedir. Soğuk algınlığı tedavisinde genel yaklaşım semptomlar üzerinedir. Soğuk algınlığında kullanılan bazı ilaçlar ile semptomlar hafifletilebilir ya da ortadan kaldırılabilir. Soğuk algınlığı hapı olarak nitelendirilebilecek tek bir haptan ziyade kullanılabilecek ilaçlar basit ağrı kesiciler, dekonjestanlar, antihistaminikler, ekspekteronlar ve lokal anestezikler olacaktır.

Soğuk algınlığı hapı nedir, neler kullanılır?

Soğuk algınlığı iş hayatı, genel hayat ve okul hayatını etkilemesinden dolayı diğer hastalıklara oranla daha fazla zaman kaybı yaratan bir rahatsızlıktır. Ülkemizde özellikle kış aylarında soğuk algınlığı hapı olarak kullanılan analjezik, ağrı kesici ve öksürük şurubu gibi ilaçlar toplam üretimin %20'sini oluşturmaktadır.
Soğuk algınlığı hapı gurubuna giren ilaçlar mutlaka doktor kontrolünde reçeteli olarak kullanılmalıdır. Reçete gerekmeyen ilaçlar konusunda eczacınız size gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.
" } ] }