{ "title": "Soğuk Algınlığı Öksürük", "image": "https://www.sogukalginligi.gen.tr/images/Soguk-Alginligi-Oksuruk-56.jpg", "date": "21.01.2024 09:48:28", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Soğuk Algınlığı Öksürük, İnsanlar yaşamlarının her döneminde zararlı virüs ve bakterilerin olumsuz etkileriyle karşı karşıya kalırlar. Yapılan araştırmalar sonrasında virüs ve bakterilerin; mikrop ve mikroorganizmaların çoğalması üzerinde ciddi anlamda etkileri olduğu tespit edilmiştir. Soğuk algınlığı öksürük rahatsızlığı ile karşı karşıya kalan kişilerde; Nezle ve grip gibi rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Soğuk algınlığı yaşayan kişilerde genellikle; Baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, ateşlenme ve gözde bulanıklık gibi rahatsızlıklar ile karşılaştıkları anlaşılmıştır. Bunun yanı sıra zararlı mikropların kişinin vücut direncinin düşmesinde de etkili olduğu tespit edilmiştir.

Soğuk Algınlığı Öksürüğün Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Kış aylarından havada yer alan mikroorganizmalar vücuda rahatlıklar girer. Ayrıca vücut kış aylarında direncini yitirmesinden dolayı kişinin boğazında tahriş oluşmasına neden olarak öksürük ve balgam oluşmasına neden olmaktadır. Şayet bu rahatsızlıklar tedavi edilmemesi halinde kişide Akciğer hastalıklarının oluşabilir. Yapılan araştırmalar sonrasında birçok bitkisel ilaç tedavileri ve ilaçların soğuk algınlığı öksürük rahatsızlığını giderici özelliği tespit edilmiştir. Yaz aylarında soğuk su tüketimi ve dondurma yeme gibi etkenlerden dolayı vücut direnci düşer. Böylelikle kişide öksürük ve soğuk algınlığı oluşur. Ciğerlerden gelen bu öksürük kişide oluşan hastalık hakkında bilgi verebilmektedir. Bir kısım soğuk algınlığı rahatsızlıkları ciddi solunum sistemi rahatsızlıklarına neden olabilmektedir.

Soğuk Algınlığı Öksürük Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Uzmanlar kış aylarında kişilerin kalın ve sıcak tutucu giysiler giymesini sıklıkla dile getirmiştir. Böylelikle vücut direnci korunmuş olup vücudun direncinin düşmesi engellenmektedir. Bununla birlikte kişi hasta olmadan önce veya sonra kesinlikle C vitamini içeren meyvelerin tüketilmesi gerekir. Boğazda oluşan farenjit, balgam ve öksürüğün; boğaz bölgesinin sıcak tutulması ve nane limon gibi sıcak içecek tüketimi sonrasında geçtiği tespit edilmiştir. Kişide gribal enfeksiyon yayılmış ve mikroplar vücutta bir hasara neden olmuş ise; bu defa kişinin sağlığına kavuşması amacıyla Uzman hekime başvuruda bulunması gerekir. Uzman hekimin yapacağı tahlil ve tetkikler sonrasında soğuk algınlığı öksürük rahatsızlığını giderici ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar mikroplarla savaşarak kişinin sağlığına tez zamanda kavuşmasını sağlayacaktır. Beklenmeyen bir durum gözlemlenmesi halinde konu Uzman hekime bildirilmelidir.
" } ] }